Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z Włoskim akcentem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół
porcja rosołowa 1 sztuka
włoszczyzna 1 pęczek
przyprawa do potraw do smaku
pieprz czarny do smaku
Farsz:
filet z kurczaka 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do dań kuchni włoskiej Prymat 1 łyżeczka
Ciasto:
mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
mleko 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z Włoskim akcentem

Z porcji rosołowej i warzyw ugotować klarowny rosół, doprawić do swojego ulubionego smaku.

Farsz:
Filet drobiowy drobniutko posiekać, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do dań włoskich.

Z mąki, jajka, mleka, oleju i szczypty soli zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować najcieniej jak to jest możliwe. Farsz mięsny formować w malutkie kuleczki i układać w odstępach na rozwałkowanym cieście, po jednym rzędzie po szerokości ciasta, kilka centymetrów od brzegu. Następnie przykryć farsz brzegiem ciasta, dokładnie docisnąć i przy pomocy radełka wyciąć malutkie kluseczki. Gotować w osolonym wrzątku do 3 min od wypłynięcia, odcedzić. Podawać zalane gorącym rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 24.05.2013 19:50
niezły pomysł
Sarenka 19.05.2011 19:04
Mam te przyprawe - spróbuje.
MAŁGORZATA108 11.05.2011 22:31
Trzeba wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak