Sposób przygotowania

Bulionetkę rozrabiamy z 500 ml wody, zagotowujemy i dodajemy groszek i szparagi pokrojone na 2 cm kawałki. Gdy warzywa będą na pól miękkie dodajemy mleko, po chwili dodajemy serek i gotujemy na małym ogniu aż się rozpuści. Odstawiamy garnek z ognia i doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową ( dajemy jej niewiele bo ma intensywny smak). Do miseczek nalewamy zupę i bezpośrednio przed podaniem wrzucamy groszek ptysiowy i posypujemy natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo apetycznie się prezentuje
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    znakomicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    fajowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    cieszę się, że się podoba
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !