Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z makrelą wędzoną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 4łyżki
mąka 3łyżki
jajko 5
wędzona makrela 12dag
tłuszcz do smażenia 1łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z makrelą wędzoną

Makrelę obrać ze skórki i ości.Podzielić ją na nieduże kawałki.Jajka wbić do miseczki ,dodać mleko ,mąkę ,sól i pieprz do smaku i dobrze ubić trzepaczką.Na patelni rozgrzać tłuszcz,wlać połowę masy jajecznej ,a gdy spód zacznie się ścinać ,ułożyć na wierzchu polowe ryby.Dosmażyć na wolnym ogniu ,uważajać by omlet sie nieprzypalił.Tak samo usmażyć drugi omlet.Omlet wyłożyć na talerze i podawać z sałatką z rzodkiewek ze szczypiorkiem i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 22.02.2012 15:24
uwielbiam omlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak