Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
mleko 1,2 l
cukier 1 szkl
kwaśna śmietana 3 szkl
cukier wanilinowy 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyz
galaretka agrestowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: tort na zimno

galaretkę przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu przelewamy do miski i gdy stężeje kroimy w kostkę. Mleko zagotować z cukrem -ostudzić i wymieszać z śmietaną. Zelatyne rozrobic w 1,2 szkl wody i wlać do masy ubić lekko. Galaretkę zalewamy w formie na przemian z masą

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 11.05.2011 21:51
brzmi ciekawie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak