Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące pieczarki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
jaja 3 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
pieprz kolorowy 1/4 łyżeczka
Pieprz czosnkowy mielony Prymat 1/4 łyżeczka
chili w proszku 1/4 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
borowiki 1/4 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące pieczarki

Pieczarki oczyścić.
Jajka zmiksować ze wszystkimi przyprawami i wymieszać z pieczarkami.
Z masy jajecznej wyjmować pojedynczo pieczarki, panierować w bułce tartej i smażyć w głębokim tłuszczu około 5-7 minut.
Jeżeli oleju mamy za mało, pieczarki w połowie smażenia należy obrócić.
Podawać z pieczywem i ketchupem lub jako dodatek do smażonych mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 18.06.2011 08:32
pycha
ZEWA 13.05.2011 16:51
moja rodzinka je uwielbia.
ZEWA 13.05.2011 16:51
moja rodzinka je uwielbia.
Gosia40 12.05.2011 15:50
mi też bardzo by smakowały
ewasylwia 12.05.2011 10:29
lubię takie pieczarki
Dorota59 11.05.2011 18:42
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak