Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizze

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2-3 szklanki
drożdże 30 g
sól szczypta soli
sos pomidorowy do posmarowania
pieczarki 0,5 kg
ser ementaler 100-250 g
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: pizze

drozdze rozrabiamy i odstawiamy do wyrosniecia,po czym laczymy z maka,sola i ciepla woda.Rekami maczanymi w oleju zagniatamy ciasto.Odstawiamy do wyrosniecia.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki.Podsmazamy na patelni,lekko solimy.
Ciasto dzielimy na rowne porcje,walkujemy nadajac pozadany ksztalt,podluzny lub okragly.Nakladamy sos pomidorowy,pieczarki i posypujemy serem.Wkladamy do nagrzanego piekarnika.Pieczemy ok.15-20 minut w temperaturze 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 11.04.2011 08:36
takie ala zapieknaki:) świetne:)
Goya 16.12.2010 23:17
dawno nie jadłam pizzy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak