Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z wątróbki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 600 gram
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
majeranek
sól
cukier
panierka do wątrubki
mąka pszenna 2 łyżki
rozmaryn 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
DODATKOWO:
masło 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wątróbki

Z wątróbki wyciąć błonki,tłuszcz potem opłukać i osączyć.Posypać pieprzem ,panierować w mieszance z mąki i przypraw -usmażyć na oleju na rumiano.Wątróbkę przełożyć na talerz i posolić. Na pozostałym tłuszczu krótko podsmażyć cebulę pokrojoną w pół krążki i paprykę pociętą w paski. Podlać 2 szklankami ciepłej wody dodać rozdrobniona gorczycę,koncentrat ,rozgnieciony i obrany czosnek.Pod przykryciem dusimy ok.15 minut, doprawiamy do smaku przyprawami i wkładamy wątróbkę.Trzymamy na wolnym ogniu przez ok 8- 10 minut często mieszając.Jeśli sos jest zbyt płynny zagęszczamy masłem zagniecionym z mąką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 08.04.2012 15:28
super
Katarzyna59 14.03.2012 15:44
kolorowo
smakowita 10.02.2012 19:31
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Wojt@s
Wojt@s 07.01.2012 21:21
extra
Łukasz15 30.12.2011 23:27
fajnie wygląda
Monika193
Monika193 24.09.2011 22:14
super wygląda
magduś83 14.09.2011 23:11
pomysłowe
kanu83 30.08.2011 08:49
super sprawa
Beatris 27.05.2011 11:06
Ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak