Sposób przygotowania

Z wątróbki wyciąć błonki,tłuszcz potem opłukać i osączyć.Posypać pieprzem ,panierować w mieszance z mąki i przypraw -usmażyć na oleju na rumiano.Wątróbkę przełożyć na talerz i posolić. Na pozostałym tłuszczu krótko podsmażyć cebulę pokrojoną w pół krążki i paprykę pociętą w paski. Podlać 2 szklankami ciepłej wody dodać rozdrobniona gorczycę,koncentrat ,rozgnieciony i obrany czosnek.Pod przykryciem dusimy ok.15 minut, doprawiamy do smaku przyprawami i wkładamy wątróbkę.Trzymamy na wolnym ogniu przez ok 8- 10 minut często mieszając.Jeśli sos jest zbyt płynny zagęszczamy masłem zagniecionym z mąką .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ciekawy pomysł.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    super sprawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    fajnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 4
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    kolorowo
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !