Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowy deser

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 500 g
Biszkopty 100 g
śmietana gęsta 200 ml
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowy deser

Rozmrożone truskawki zmiksować dodając do smaku cukier.
Biszkopty zmiksować rozdrabniaczem lub mocno pokruszyć.
Śmietanę wymieszać z odrobiną cukru.
Na dno pucharków wsypać czubatą łyżkę biszkoptów, następnie po trzy łyżki musu truskawkowego a na koniec 1 łyżkę śmietany.
Kłaść warstwy na przemian do wyczerpania składników, na wierzchu powinna znajdować się śmietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 03.06.2012 18:13
dziś robiłam takie
cukiereczek 05.02.2012 09:17
wspaniały
ZEWA 03.11.2011 11:48
szkoda, że trzeba czekać na truskawki
eli_555 02.11.2011 23:38
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak