Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos pod beszamelem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
cebula 3 szt.
kiełbasa śląska 4 szt.
boczek 1/2 kg.
Kucharek przyprawa uniwersalna
kostki rosołowe 2 szt.
Na sos:
mąka 5 łyżek
mleko 3 szkl.
masło 5 łyżek
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: bigos pod beszamelem

kapustę oczyścić poszatkować włozyć do garnka wlać odrobinę wody dodać kostki rosołowei gotować do miękkości,odcedzić,boczek,kiełbasę i cebule pokroić w kostkę,boczek wytopić dodać cebule i kiełbasę zrumienić i przełożyc do kapusty,doprawić kucharkiem,wymieszać,przygotować sos,mąkę usmażyć na roztopionym maśle na jasnozłoty kolor,mieszając wlać mleko,doprawić do smaku solą gałką muszkatołową i świeżo zmielonym białym pieprzem,zagotowac i polać kapustę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 13.12.2013 22:16
ciekawy przepis
Wacław 24.06.2013 10:30
bardzo lubie bigos
Wafelek2601 14.12.2012 09:08
Bardzo dobry
Motorek 20.05.2011 10:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak