Sposób przygotowania

kapustę oczyścić poszatkować włozyć do garnka wlać odrobinę wody dodać kostki rosołowei gotować do miękkości,odcedzić,boczek,kiełbasę i cebule pokroić w kostkę,boczek wytopić dodać cebule i kiełbasę zrumienić i przełożyc do kapusty,doprawić kucharkiem,wymieszać,przygotować sos,mąkę usmażyć na roztopionym maśle na jasnozłoty kolor,mieszając wlać mleko,doprawić do smaku solą gałką muszkatołową i świeżo zmielonym białym pieprzem,zagotowac i polać kapustę.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobry
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo lubie bigos
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !