Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos chlebowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
masło 30 gram
cebula 1 szt
Goździki całe Prymat
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
chleb 80 bez skórki

Przepis i sposób przygotowania na: sos chlebowy

Mleko gotujemy rozpuszczamy w nim masło a następnie wkładamy chleb i obraną cebulę z wciśniętym w nią gozdzikiem,lekko solimy oprószamy pieprzem i gotujemy na średnim ogniu ok 10 min.Studzimy wyjmujemy cebulę a sos przecieramy przez sito lub rozrabiamy na krem w mikserze.Przed podaniem rozcieńczamy śmietaną i podgrzewamy.Podajemy do drobiu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 22.12.2011 09:01
fajny
aacaac 17.07.2011 09:13
ciekawe
Krystyna32 12.06.2011 13:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak