Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie, delikatne spaghetti

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 400 gram
szynka 20 dag
pieczarki 20 dag
ser żółty 10 dag
masło 3 łyżka
smietana 18% 2 łyżka
jajko 1
czosnek 2 ząbek
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie, delikatne spaghetti

Pieczarki kroimy w talarki, podsmażamy na łyżce masła.
Szynkę kroimy w paseczki.
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Mieszamy z pieczarkami i szynką.
Śmietanę łączymy z jajkiem, dwoma łyżkami startego sera i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i przekładamy do niego makaron. Polewamy sosem. Posypujemy startym serem i pokrojoną natką pietruszki.
Zapiekamy przez około 30 minut w temp 180stopnii.

Smacznego:-))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 16.11.2011 17:35
rzeczywiście szybkie i napewno dobre ja zawsze spagetii robię ze słoika gotowe:) znaczy prawie zawsze:)
eli82 24.05.2011 18:04
dobre
eli82 24.05.2011 18:04
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak