Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

trochę inne gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
ziemniaki 1/2 kg.
cebula 2 szt.
słonina 10 dkg.
mięso mielone 25 dkg.
jajko
olej do smażenia
bulion 1/2 l.
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: trochę inne gołąbki

kapustę oczyścić wyciąć głąb i sparzyć we wrzątku zdejmować kolejno liście odciąć grube części aby lepiej można było zawinąć,ziemniaki obrać,umyć i zetrzeć na tarce podobnie jak na placki ziemniaczane lekko odcisnąć z wody,słoninę pokroić w kostkę wytopić,cebule obrać drobno pokroić i wsypać na wytopiony tłuszcz ze słoniny,zeszklić,przełożyć do ziemniaków,dodać mięso,jajko i bułkę tartą oraz sól i pieprz wymieszać,nakładać farsz na liście kapusty i ciasno zwijać układać gołąbki w garnku,wlać rosół i gotować do miękkości,po ugotowaniu wyjąć,osączyć i podsmażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 14.01.2014 11:17
Ja też lubię gołąbki więc i Twoje bym chętnie zjadła :-)
Bernadeta1 30.08.2013 15:06
uwielbiam gołąbki w każdym wydaniu
Seba 04.10.2012 09:59
smaczne
Angelika10 02.01.2012 21:37
ciekawe
jeta72 28.07.2011 14:23
fajne, chętnie wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak