Sposób przygotowania

kapustę oczyścić wyciąć głąb i sparzyć we wrzątku zdejmować kolejno liście odciąć grube części aby lepiej można było zawinąć,ziemniaki obrać,umyć i zetrzeć na tarce podobnie jak na placki ziemniaczane lekko odcisnąć z wody,słoninę pokroić w kostkę wytopić,cebule obrać drobno pokroić i wsypać na wytopiony tłuszcz ze słoniny,zeszklić,przełożyć do ziemniaków,dodać mięso,jajko i bułkę tartą oraz sól i pieprz wymieszać,nakładać farsz na liście kapusty i ciasno zwijać układać gołąbki w garnku,wlać rosół i gotować do miękkości,po ugotowaniu wyjąć,osączyć i podsmażyć na oleju.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajne, chętnie wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    uwielbiam gołąbki w każdym wydaniu
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Ja też lubię gołąbki więc i Twoje bym chętnie zjadła :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !