Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki nadziewane tuńczykiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 4 szt
papryka czerwona 1 szt
marchewka 2 szt
cytryna
oliwa
sól
pieprz
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki nadziewane tuńczykiem

Ogórki myjemy obieramy ze skorki ścinamy oba czubki i wydrążamy.Środki drobno kroimy i mieszamy z rozdrobnionym tuńczykiem oraz pokrojoną w kostkę papryką,nadzienie doprawiamy sokiem z cytryny oliwą i solą.Takim nadzieniem nadziewamy ogórki ustawiamy je tak aby stały pionowo i na wierzchu każdego kładziemy kwadracik czerwonej papryki.Marchew ścieramy na tarce doprawiamy oliwą sokiem z cytryny solą i pieprzem i obkładamy ogórki dookoła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 30.09.2012 09:33
ciekawy pomysl
andzia123 27.03.2012 18:03
ciekawe połączenie
Ewelina38 29.05.2011 14:55
bardzo ciekawy jeszcze takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak