Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozeta z wedzonego łososia

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 5 szklanek
kukurydza 1 puszka
łosoś wędzony plastry 300 g
szparagi 2 puszki
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki
sól, pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat
wino białe 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Rozeta z wedzonego łososia

Bulion zagotować. Rozpuścić w nim żelatynę. Wystudzić. Wlać wino i doprawić solą i pieprzem. Wstawić na 10 minut do lodówki. Wnętrze formy (najlepiej aby była w kształcie kwaita) polać cienką warstwą galarety i wstawic na 5 minut do lodówki. Gdy galareta zastygnie, posrodku ułożyc kukurydzę, a wokół listki bazylii. Znów wstawić do lodówki. szparagi osączyc z zalewy, pokroić na kawałki, jajka - na ćwiartki. Plastrami łososia odłożyć dno i boki formy. Na wierzch ułożyć szparagi i jajka. Zalać reszta galarety i wstawić do lodówki na 8 godzin. Galarete przełożyć z formy na talerz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.04.2013 09:51
jak dla mnie fantastyczne
adam1f 21.05.2011 00:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak