Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowany dorsz z gremoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 3/4 kg.
natka pietruszki 1 pęczek
czosnek 3 ząbki
oliwa 1/2 szkl.
cytryna 2 szt.
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: grillowany dorsz z gremoladą

natkę i czosnek posiekać,czosnek utrzeć z odrobiną soli,cytrynę obrać ze skórki tak aby nie było białej części i posiekać skórkę,oliwę wymieszać z posiekaną natką pietruszki,skórką cytrynową,czosnkiem,solą i pieprzem,wymieszać i natrzeć umytą i osuszoną rybę odstawić w chłodne miejsce na ok.godz.po czym osuszyć z nadmiaru merynaty i upiec na rozgrzanym grillu po ok.5min.z każdej strony,po usmażeniu rybę skropić sokiem z cytryny,podawać z surówkami i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 09.02.2013 09:26
smaczna rybka
Angelika10 17.06.2011 22:25
To jest pycha mniam mniam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak