Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana kolorowa papryka w ziołach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka żółta 1 duża
papryka czerwona 1 duża
papryka zielona 1 duża
czosnek starty 2 ząbki
oliwa 0.5 szklanki
zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana kolorowa papryka w ziołach

Papryki myjemy i kroimy w poprzek na talarki grubości ok. 0.5 cm. Wydrążamy z każdego talarka pestki ze środka. Przygotowujemy marynatę z oliwy, czosnku i przypraw. Paprykę moczymy w oliwie i odstawiamy do lodówki na ok. godzinę (lub na noc). Następnie wyciagamy paprykę z marynaty lekko otrząsamy i grillujemy z obu stron aż będzie miękka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak