Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka zielona z pomidorami i koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
koperek 1 pęczek
ogórek 2 szt
pomidor 2 szt
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny wg uznania
olej 1/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka zielona z pomidorami i koperkiem

1. Kapustę oczyść, wytnij głąb, liście drobno poszatkuj.
2. Dymki i koperek posiekaj, pomidory i ogórki pokrój na kawałeczki.
3. Warzywa przypraw solą, pieprzem, cukrem i roztartym czosnkiem. Skrop sokiem z cytryny i olejem, przemieszaj. Schładzaj 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak