Sposób przygotowania

1) 5łyzek cukru wymieszać z cynamonem (mieszanka do obtaczania bułeczek przed pieczeniem)

Wykonanie:
Drożdże utrzeć z łyżeczką cukru, dodać 2 łyżki mąki i rozmieszać wszystko ze szklanką mleka. Odstawić pod przykryciem w postaci szmatki w ciepłe miejsce. Wyrośnięty rozczyn wlać do przesianej mąki, dodać pozostałe składniki (oprócz masła) i wyrobić. Przykryć ciasto szmatką i ponownie odstawić aby wyrosło. Następnie formować z ciasta kulki najlepiej wielkości orzechów, obtaczać w roztopionym maśle a następnie w cukrze wymieszanym z cynamonem. Bułeczki wykładać na blaszce posypanej mąką. Poczekać aż bułeczki urosną i piec w temp. 180stopni ok 45minut

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !