Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mieszanka owocowa pod kruszonką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2
banan
gruszka
sok z cytryny
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat
masło 2-3 łyżki
mąka 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Mieszanka owocowa pod kruszonką

Wersja banalna i co najważniejsze ekspresowa:)
Mąkę z masłem posiekać nożem, zagnieść ciasto i schować do zamrażalnika na 15min. W tym czasie obrać owoce i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Formę (lub naczynie żaroodporne) wysmarować masłem. Rozłożyć na niej owoce. Posypać je obicie cukrem cynamonowym. W tym czasie nastawić piekarnik na 180 stopni by się nagrzał. Ciasto wyjąć z zamrażalnika i zetrzeć je na tarce nad owocami (na dużych oczkach). Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 15-20min. Podawać gorące z łyżką lodów śmietankowo-czekoladowych:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 11.05.2011 20:25
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak