Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ANANASEK

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 1/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 3/4 szklanki
budyń śmietankowy 2 szt
margaryna 20 dag
ananas z puszki 1 puszka
masa 2 szt
galaretka ananasowa 2 szt
Biszkopt 5 szt
jajko 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ANANASEK

Mąki wymieszac z proszkiem, ubijamy żółtka z cukrem, dodajemy maki i pianę z białek ubitą na sztywno, delikatnie mieszamy i pieczemy około 30 minut w nagrzanym piekarniku.
Sok z ananasów uzupełnić do 1 litra woda, odlać szklankę, w której wymieszac budynie, a resztę zagotować, wsypać dwie galaretki, wymieszać io dodać rozmieszane budynie, zagotować cały czas mieszając.
Do lekko przestudzonej masy dodać pokrojony w drobną kostkę ananasy i margarynę mieszać , aż się rozpuści.
Biszkopt przekroić nożem, wyłożyć masę i schłodzić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 05.12.2011 17:22
super
Justyna223 04.08.2011 07:50
pychota
halinka1011 11.05.2011 10:44
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak