Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z gorgonzolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

spaghetti 200 g
pieczarki 70 g
kurczak 70 g
pomidor bez skórki 1 szt.
czosnek ząbki 2 szt.
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
oliwa
śmietanka 22% 100 ml
GORGONZOLA 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z gorgonzolą

Spaghetti gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy oliwę, rzucamy posiekany czosnek, podsmażamy 2-3 minuty, wybieramy czosnek. Rzucamy pokrojonego drobno kurczaka, smażymy. Gdy kurczak nie będzie surowy, dodajemy pokrojone pieczarki, smażymy jeszcze 3-4 minuty. Całość zalewamy śmietanką, dodajemy pokruszoną gorgonzolę, pokrojonego pomidora, 3 chlupnięcia maggi i szczyptę pieprzu. Gotujemy, aż sos lekko zgęstnieje, a gorgonzola się rozpuści. Dodajemy makaron, dogrzewamy. Podajemy posypane parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 20.07.2010 19:30
Pyszny obiad sie szykuje ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak