Sposób przygotowania

Sałatę rwiemy na kawałki, dodajemy rukolę (lub roszponkę) i pokrojone w nie dużą kostkę jajka (ugotowane na półtwardo, żółtko płynne). Rzodkiewkę kroimy w półplasterki, a szczypiorek (lub małą cebulę) siekamy, ale nie bardzo drobno. Ogórka razem ze skórką kroimy w kostkę. Wszystkie składniki doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę i jeszcze raz mieszamy.
Płynne żółtko i śmietana dają zawiesisty sos. Najlepiej jeść od razu po zrobieniu, na drugi dzień już nie jest takie apetyczne.
Smacznego:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Smaczna i zdrowa sałatka :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobra sałata.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super głosik oddany na przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    super
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    intresująca
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    intresująca
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    ekspresowa salatka, lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    zdrowa:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !