Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarpańce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 0,5 kg
pieczarki 20 dag
żółty ser 20 dag
natka pietruszki 1 pęczek
papryka czerwona 1 szt
szynka konserwowa 20 dag
jaja 6 szt
mąka pszenna 1 łyżka
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do maku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szarpańce

Natkę posiekać, a resztę składników pokroić w kosteczkę wymieszać przyprawić do smaku. Dodać do farszu rozkłócone jaja i mąkę, wymieszać. Kłaść łyżką na rozgrzany olej, smażyć na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 17.02.2014 20:00
Mmmm, ślinka leci
agnieszka214 30.12.2012 14:30
uwielbiam takei kotleciki
fictor123 04.08.2012 09:11
super
Fiffi 23.02.2012 22:05
ale super...
Wacław 28.11.2011 11:14
pyszny obiadek !
Ania67 19.09.2011 08:19
rewelacja
Nina7 11.05.2011 07:41
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak