Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa musztardowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1,5 l rosołu drobiowego (został mi z niedzieli)
łyzeczka musztardy miodowej
2 łyżeczki musztrdy sarepskiej
2 łyzki musztardy francuskiej
natka
świezo zmielony pieprz
kuleczki z 250g mięsa mielonego wołowego, soli, pieprzu, papryki czerwonej, cebuli
ser ementaler 1 szt. (topiony)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa musztardowa

Na patelni przesmażyłam cebule do zeszklenia, zalałam rosołem, dodałam musztardy (stopniowo zeby nie przedobrzyc przypadkiem), dodałam serek, rozmieszałam na jednolita mase, przyprawiłam peprzem świeżo zmielonym, dodałam kuleczki z miesa,
przykryłam i wszystko sie gotowało ok. 10 minut. Mieso pusciło do zupy swoj smak i fajny kolor, szczegolnie od papryki. Posypałam natką. Gdy zupa sie przegryzła przez noc była rewelacyjna. wchodzi na stałe.

Myśle ze z rodzajami musztard mozna kombinowac, Ale musztarda francuska powinna byc tą główną. Zupy lepiej nie solic bo musztardy sa wystarczająco słone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 14.08.2011 10:52
jeszcze takiej zupy to nie jadłam
Joanna108
Joanna108 28.03.2011 20:47
Bardzo mnie zaciekawił ten przepis !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak