Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler mały 1/4 sztuki
marchew 1 sztuka
szczypior 1/2 pęczka
śmietana 12% 4-5 łyżek
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
kapusta biała 1/4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty

Kapustę ścieramy na tarce z dużymi oczkami, solimy i odstawiamy. Marchew, seler ścieramy na małych oczkach i dodajemy do kapusty z której odlewamy wcześniej sok jaki puściła. Mieszamy wszystko dodając szczypior i śmietanę, doprawiamy pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny, mamy uzyskać słodko - kwaśny smak.
Idealny sposób na wiosenne wykorzystanie kapusty, która teraz jest mało smaczna. Przez starcie kapusty uzyskamy lekko chrzanowy posmak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella23 19.02.2012 20:17
pycha
czekoladka_m 26.01.2012 14:25
Pyszna sa?atka na obiad...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak