Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
jajko 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
przecier pomidorowy 2-3 łyżki
mąka 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 3 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki

Mięso wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, jajkiem, odciśniętą bułką i przyprawami, wyrobić. Rękami zmoczonymi wodą uformować malutkie pulpeciki, obtoczyć je w mące ziemniaczanej. W płaskim garnku zagotować 2 szklanki wody z kostką rosołową, włożyć pulpeciki i gotować na małym ogniu około 15 min. Wyciągnąć pulpety, do rosołu w którym się gotowały dodać przecier, zagęścić mąką rozmieszaną w małej ilości wody, zagotować i doprawić do smaku, włożyć ponownie pulpety i pogotować razem jeszcze 2-3min. Podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 09.05.2013 13:48
ładnie podane :)
Misiek1 11.05.2011 09:28
baaardzo smaczne:)
Henryka2 10.05.2011 21:24
Apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak