Sposób przygotowania

Biszkopty pieczemy z ulubionych przepisów, lub kupujemy gotowe.

Krem:
cukier mieszamy z twarogiem (zmiksowanym) i gęstniejącą galaretką rozpuszczoną w 1 szklance wody, delikatnie łączymy z ubitą kremówką i pokrojonymi owocami (ananasy, brzoskwinie...)
krem śmietankowy robimy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Biszkopty kroimy na 2 blaty (razem mamy 4 ,ja układam je na zmianę, 1 blat smarujemy połową kremu serowego, 2 blat wylewamy gęstniejącą galaretkę truskawkową przykrywamy 3 blatem wykładamy resztę kremu i 4 blat, odstawiamy do zastygnięcia. Gdy ciasto jest dokładnie zastygnięte dzielimy na połowę przez środek, układamy na tacy jak książkę, smarujemy kremem śmietankowym nadając wygląd kartek (taka troszkę zabawa). Całą dekorację robię z kremu i galaretek, rysuję kremem kontury wzoru i wypełniam gęstniejącą galaretką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Slicznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    jesli sama zrobilas to gratulacje!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    piękny!
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Piękny.Zdolna jesteś.Uwielbiam Twoje słodkości.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Podziwiam Twoją sztukę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !