Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z młodej włoskiej kapusty według Agi

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska
mięso mielone 1/2 kg
ryż 1 torebka
jajko
sól
kajzerka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z młodej włoskiej kapusty według Agi

Kapustę obieramy z wierzchnich liści(zostawiamy).W dużym garnku zagotowujemy wodę.W głąb kapusty wbijamy wielki widelec i zanurzamy kapustę w garnku.Trzymamy parę chwil.Kapustę wyjmujemy do miski i odcinamy pojedyńczo liście.Mięso wyrabiamy z jajkiem,przyprawami,dodajemy ugotowany na sypko ryż.Układamy liść,zcinamy lekko grubszą część i nakładamy farsz.Zwijamy.Gotowe gołąbki układamy w garnku wyłożonym zdjętymi z wierzchu liśćmi.Podlewamy wodą z dodatkiem rosołka i dusimy do miękkości na wolnym ogniu.Na koniec można zaprawić sosem pomidorowym ale z młodej kapustki najlepsze są takie właśnie czyste.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 26.11.2011 23:35
uwielbiam gołąbki
Ania67 13.09.2011 06:40
zaraz je zjem- ale mi smaka narobilas
Mati13 21.06.2011 19:22
super smaczne
ronald88 22.05.2011 09:05
super pomysł
Kuchareczekjeden 14.05.2011 20:33
pyszne gołąbki
Justyna Jussstiii 12.05.2011 09:19
super
Misiek1 11.05.2011 09:29
super!
Babciagramolka 10.05.2011 19:28
Jak ja lubię gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak