Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 0,5 kg
tłuszcz do smażenia
seler starty na tarce 80 g
koncentrat pomidorowy 50 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sok z cytryny 0,5 szt
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
pietruszka starta 50 g
marchewka starta 100 g
cebula 2 szt
jajko 2 rozmącone

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Filety rybne pokroić na kawałeczki, obtoczyć w jajku i bułce i usmażyć na złoty kolor z obydwóch stron.
Warzywa lekko podsmażyć na tłuszczu, dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Sos powinien być słodko-kwaśny.
Układamy warzywa w garnku, później rybę usmażoną i znów warzywa, poddusić chwilę wszystko razem.
Przełożyć warstwami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tetiana 16.01.2012 19:30
musi być smaczne!
czekoladka_m 23.09.2011 12:20
Uwielbiam rybę po grecku!
amorzenek 12.05.2011 07:17
pomysłowe
Gabriela7 12.05.2011 07:05
smaczne
iwa643 12.05.2011 06:50
fajne
pawel6 11.05.2011 13:37
wygląda rewelacyjnie:)
1j1o1l1a1 10.05.2011 22:48
owszem...apetycznie :)
MAŁGORZATA108 10.05.2011 21:11
Ładnie podana.
Babciagramolka 10.05.2011 19:29
Oj kusisz Danusiu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak