Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik ogórkowy na upalne dni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanka 3/4 l
kilka ogórków kiszonych
ząbki czosnku 2 szt
pęczek rzodkiewki
koperek
pieprz
rosół 250 ml
ogórki 3 szt
kefir 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik ogórkowy na upalne dni

Warzywa, każdy rodzaj osobno traktuje blenderem (ale nie na miazge) zeby zetrzeć. Maślanka wymieszana z 3 łyzkami kefiru, do tego dodane warzywa i wlany rosół dla rozrzedzenia. Do smaku mozna dodać 2-3 łyżki zalewy z ogórkaw kiszonych.Nastepnie posypane koperkiem i zostawione do lodówki na 1h dla schlodzenia i przegryzienia sie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak