Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBA W PANIERCE Z WARZYWAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 szkl.
woda 1/2 szkl.
mleko 1/2 szkl.
sól - szczypta
olej 3 łyżki
jajko 1 sztuka
ryba 1 kg.
cebula 6 sztuk
olej do smażenia - -
papryka konserwowa 1/2 słoiczka
ogórki konserwowe 1/2 słoiczka
Zalewa:
olej 1/2 szkl.
ocet 6 łyżek
cukier 5 łyżek
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ketchup 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat - -

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA W PANIERCE Z WARZYWAMI

Z mąki, wody, mleka, soli, jajek i oleju wymieszać ciasto naleśnikowe.
Rybę oczyścić i pokroić w dzwonki. Obtoczyć w cieście naleśnikowym. Usmażyć na oleju.

Cebulę pokroić w kostkę a następnie usmażyć. Wymieszać z pokrojonymi w kostkę ogórkami i papryką.

Rybę przełożyć do żaroodpornego naczynia, na wierzch położyć warzywa.

Z dwóch szklanek wody, z octu, oleju, cukru, koncentratu, ketchupu, liścia laurowego, ziela angielskiego, zagotować zalewę. Gorącą zalewą zalać rybę z warzywami. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak