Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
kasza gryczana 1 op
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
olej
masło 2 łyz
białko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w panierce

Jajka gotujemy na twardo, a kaszę na sypko.Z masła i mąki robimy zasmażkę i rozprowadzamy wodą.Dodajemy do kaszy i mieszamy.Białka ubijamy na sztywną pianę,obtaczamy w niej jajka i oblepiamy kaszą.Układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy bułkę tartą.Zapiekamy kilka minut w temp.220 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 10.05.2011 22:50
ciekawe danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak