Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
masło 1/2 kostki
mielone migdały 20 dag
żółtka na twardo 4 szt
żółtko surowe 1 szt
dżem malinowy
cukier puder 30 dag
sok cytrynowy 3 łyż
sok malinowy 1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek malinowy

Mąkę posiekaj z masłem, dodaj zmielone migdały, przetarte przez sito żółtka gotowane i jedno surowe. Szybko zagnieć ciasto, podziel na 3 części, upiecz na złoto 3 placki. Kiedy wystygną, przełóż je dżemem. Zrób lukier: cukier utrzyj z sokiem cytrynowym i sokiem malinowym, wymieszaj. Rozowym lukrem posmaruj wierzch mazurka, udekoruj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak