Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony w skorupce szpinakowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

medaliony wieprzowe 6
olej 2łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
sól
szpinak 50dag
jajko 1
ser pleśniowy 30dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony w skorupce szpinakowej

Mięso umyć,osuszyć,oprószyć solą i pieprzem.Smażyć na oleju po 2min z każdej strony.Wyjąć ułożyć na pergaminie.Szpinak umyć,posiekać ,ser rozkruszyć .Ser,szpinak,bułke i jajko wymieszać,przyprawić i ugnieść na masę.Medaliony obłożyć masą,wstawić do piekarnika i piec przez 15min w temp.200C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 28.10.2011 08:23
fajny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak