Sposób przygotowania

Żółtka ubijamy z cukrem( cukru dodajemy według uznania, ale tak około 2 łyżek),dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyń w proszku( taki na 1/2 litra mleka), mieszamy a na koniec dodajemy pianę ubitą z 3 białek, jeszcze raz delikatnie mieszamy i smażymy na oleju na wolnym ogniu z obu stron. Po upieczeniu przekładamy na talerz i smarujemy na przykład marmoladą różaną lub posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pomyslowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Takiego jeszcze nie robiłam, ale w najbliższym czasie z pewnością zrobię, bo jestem ciekawa smaku.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    ciekawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !