Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowy omlet

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka pszenna 3 łyżki
budyń śmetankowy 1 szt
proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowy omlet

Żółtka ubijamy z cukrem( cukru dodajemy według uznania, ale tak około 2 łyżek),dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyń w proszku( taki na 1/2 litra mleka), mieszamy a na koniec dodajemy pianę ubitą z 3 białek, jeszcze raz delikatnie mieszamy i smażymy na oleju na wolnym ogniu z obu stron. Po upieczeniu przekładamy na talerz i smarujemy na przykład marmoladą różaną lub posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 15.01.2012 18:51
ciekawy
Beatris 19.08.2011 10:41
Takiego jeszcze nie robiłam, ale w najbliższym czasie z pewnością zrobię, bo jestem ciekawa smaku.
dorotka0000025 04.06.2011 10:41
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak