Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort-pierzynka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 12 sztuk
cukier puder 240 g
orzechy włoskie 200 g
gorzka czekolada 150 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 40 g
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
masło 250 g
żółtko jajek 6 sztuk
cukier puder 240 g
cukier waniliowy 1 sztuka
gorzka czekolada 200 g
kremówka 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tort-pierzynka

Ciasto:
Zoltka utrzec z cukrem pudrem (240 g), bialka ubic. Orzechy zmielic. Czekolade (150 g) roztopic w kapieli wodnej. Przygotowane skladniki wymieszac razem z proszkiem do pieczenia i bulka tarta. Wlac do tortownicy i piec 1 godz w temp. 180 stopni.
Z upieczonego ciasta odkroic wierzch, wydrazyc srodek.
Masa:
maslo utrzec z żóltkami (6 sztuk), cukrem pudrem i cukre waniliowym. Czekolade roztopic w kapieli wodnej i polaczyc z ubita kreowka oraz pokruszonym srodkiem ciasta. Placek wypelnic masa, przykryc wierzchem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak