Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
jajko 6 sztuk
mąka 3/4 szklanki
kakao 3 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
gorzka czekolada 4 kostki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyzka
śmietana 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe

Bialka ubic. Dodac zoltka i cukier, miksowac do uzyskaia jednolitej masy. Dodac make wymieszana z proszkiem i kakao. Wymieszac. Piec 40 min. w temp 180 stopni. Kostki czekolady rozpuscic w kapieli wodnej, ostudzic i polaczyc z ubita kremowka. Na koniec dodac zelatyne. mase wylozyc na biszkopt

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak