Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baklażan z farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
pomidory 2 sztuki
zielona papryka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pieczarki 200 g
czosnek 2 ząbki
ser żółty 100 g
masło do smażenia
bazylia do smaku
tymianek do smaku
oregano do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Baklażan z farszem

Baklazana umyc, przekroic i wydrązyc miązsz. Miazsz i papryke pokroic w kostke. Umyte i obrane pomidory, pieczarki i cebule, posiekac w kostke. Na patelni rozgrzac oliwe lub maslo. Cebule wraz z czosnkiem chwile smazyc. Polaczyc z pieczarkami, dusic. dodac papryke, baklazana i pomidory. Doprawic. polowki baklazana nadziac farszem i przelozyc do naczynia zaroodpornego. Wierzch oproszyc serem. Piec 30 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.12.2013 09:01
bardzo dobrre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak