Sposób przygotowania

Formę żaroodporną wysmarować masłem ,ułożyć pieczarki z których usunęliśmy ogonki,środki pieczarek posypać delikatnie solą,pieprzem i bazylią.
Ser topiony pokroić w niewielką kostkę i ułożyć w czapeczkach pieczarek.
Marchew ugotować w skórce, obrać i pokroić w kostkę, dodać filet z kurczaka pokrojony w kostkę, groszek konserwowy, śmietanę i doprawić do smaku, wymieszać.
Marchewkę położyć na kosteczkach topionego sera,posypać tartym serem i pieprzem ziołowym. Zapiec w gorącym piekarniku około 10-15 min .
Ja podałam z cienkimi paseczkami piersi kurczaka, usmażonymi jak kotlety schabowe.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna przekęska
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jeśli mogę coś powiedzieć to dobrze jest przyprawione pieczarki odstawić przed nałożeniem farszu na min. 30 min. żeby zmiękły od soli i zamarynowały się w przyprawach - będą smaczniejsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Zawsze bardzo chętnie przyjmę dobrą podpowiedź ,a ta jest dobra:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    w tej przekąsce jest wszystko co lubię:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !