Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w 50 ml cieplej wody. Mąkę przesiać do miski. Dodac cukier, sól, olej, mleko i rozpuszczone drożdze. Wyrobić ciasto i odstawć w cieple miejsce do wyrośnięcia. Podzielić na 5 częsci, z każdej uformować bulkę i odstawić na 20 min. Bulki posmarowac jajkiem i posypac sezamem. Piec ok. 20 min. w temp. 180 stopni.
Mięso polaczyc z musztardą, sola i pieprzem. Uformowac plaskie kotlety i smażyc na oleju 6-7 min. Na kotlety polozyc odrobine sera i wstawic do piekarnika. kiedy ser sie rozpusci, do piekarnika wlozyc na chwile przekrojone bulki. Wzbogacic dowolnymi dodatkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !