Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto orzechowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 25 dkg
cukier 1/2 szklanki
białko 5 szt
Cynamon mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto orzechowe

Blaszkę keksówkę wykładamy pergaminem.Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni.Orzechy mielimy w maszynce na grubość kaszy i mieszamy je z cukrem i cynamonem.Białka ubijamy na sztywną pianą.Pianę łączymy z orzechami,wlewamy do blachy i wstawiamy do piekarnika.Pieczemy 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 10.10.2011 09:25
pyszne
tomek18 30.09.2011 09:17
super
anoosia 16.07.2011 11:57
musi byc smaczne, szkoda, ze nie ma zdjęcia:(
jeta72 16.07.2011 09:06
apetyczne;)
anemon 11.05.2011 07:40
Mocno orzechowe ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak