Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki jagnięce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagnięcina 60 dkg
marynata
oliwa 1/2 szklanki
wino białe 150 ml
czosnek posiekany 2 ząbki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki jagnięce

Składniki marynaty mieszamy.Jagnięcinę kroimy w grubą kostkę i mieszamy z marynatą i odstawiamy na 12 godzin.Kawałki mięsa nadziewamy na patyczki i opiekamy na grillu 15-20 min obracając kilka razy.Takie szaszłyki można zrobić z wieprzowiny wtedy marynowanie mięsa trwa krócej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 23.04.2012 17:28
lubię szaszłyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak