Sposób przygotowania

Mięso kroimy w grubą kostke i mieszamy z przyprawami winem sokiem z cytryny połową oliwy i czosnku,marynujemy kilka godzin.Ziemniaki,cebulę paprykę i marchew kroimy w kostkę mieszamy z groszkiem przyprawami i resztą czosnku i oliwy.Pergamin tniemy na 10 kwadratów 30x30 u układamy po 2 na sobie,aby tworzyły gwiazdę.W misce mieszamy marynowane mięso z warzywami i rozkładamy mieszankę równomiernie na środku pergaminowych gwiazd.Unosimy brzegi do góry formując sakiewkę,na wierzchu mięsa kładziemy pokruszoną fetę,związujemy sznurkiem.Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni i pieczemy 2 godziny.Otwieramy jedną sakiewkę i sprawdzamy czy mięso jest miękkie.Podajemy na talerzach w zamkniętych paczkach pergaminu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !