Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagnięcina z warzywami pieczona w pergaminie

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki duże 4 szt
cebula 2 szt
papryka żółta 1 szt
papryka czerwona 1 szt
marchew 3 szt
feta 15 dkg
czosnek posiekany 5 ząbków
wino białe wytrawne 100 ml
sok z cytryny 1/2 szt
rozmaryn
sól
pieprz
oliwa 50 ml
jagnięcina 80 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: jagnięcina z warzywami pieczona w pergaminie

Mięso kroimy w grubą kostke i mieszamy z przyprawami winem sokiem z cytryny połową oliwy i czosnku,marynujemy kilka godzin.Ziemniaki,cebulę paprykę i marchew kroimy w kostkę mieszamy z groszkiem przyprawami i resztą czosnku i oliwy.Pergamin tniemy na 10 kwadratów 30x30 u układamy po 2 na sobie,aby tworzyły gwiazdę.W misce mieszamy marynowane mięso z warzywami i rozkładamy mieszankę równomiernie na środku pergaminowych gwiazd.Unosimy brzegi do góry formując sakiewkę,na wierzchu mięsa kładziemy pokruszoną fetę,związujemy sznurkiem.Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni i pieczemy 2 godziny.Otwieramy jedną sakiewkę i sprawdzamy czy mięso jest miękkie.Podajemy na talerzach w zamkniętych paczkach pergaminu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 23.05.2012 08:16
pychotka :)
Krystyna32 31.08.2011 20:04
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak