Sposób przygotowania

Ciasto robimy w jednym garnku.

Margarynę rozpuszczamy, dolewamy do niej mleko i w letnim rozcieramy drożdże. Dodajemy mąkę, cukry, olej, 2 jajka i 1 żółtko łyżką mieszamy ciasto wtłaczając w nie sporo powietrza. Ciasto jest luźne i takie ma być w trakcie wyrastania troszkę zgęstnieje. Odstawiamy na około 2 godz. Wyrośnięte wykładamy na blaszkę, smarujemy białkiem na wierzch układamy dowolne owoce (ten jest z rabarbarem ) posypujemy kruszonką.

Kruszonka: masło stopić i ostudzić, wlać do garnka w którym robiliśmy ciasto, dosypać resztę składników i zabierając resztki ciasta drożdżowego zagniatamy kruszonkę. Piec 35 minut w temp.180st.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    super ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    mniammmmmmm
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    proste i pyszne ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !