Sposób przygotowania

Mąkę wsypać do miski, dodać sól i oliwę. Drożdże rozpuścić w wodzie, powoli wlewać do mąki, aby składniki się połączyły. Mieszać przez 3 minuty, następnie przełożyć na posypaną mąką stolnicę i zagniatać kolejne 5 minut.
Rozpłaszczyć ciasto, z wierzchu posypać pokruszonym serem i miętą. Zagnieść ciasto w kulę, przełożyć do posypanej mąką miski, odstawić pod przykryciem na godzinę.
Następnie wyjąć z miski, lekko spłaszczyć ręką, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do zapiekania, znów odstawić na 1 godzinę.
Nagrzać piekarnik do 220 stopni. Chleb przed pieczeniem naciąć wkoło. Piec przez ok. 30-40 min. Chleb jest dobry, gdy opukany od spodu wydaje głuchy odgłos.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    muszę taki spróbować- koniecznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !