Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiatraczki z ciasta francuskiego

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
marmolada wg.uznania
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Wiatraczki z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie rozmrozić,pokroić na kwadraty.Każdy kwadrat naciąć lekko nożem po przekątnej.Na środek każdego nałożyć 1/2 łyżeczki marmolady lub innego nadzienia.Rogi zaginać do środka jak przy wiatraczkach.Piec 15-20 minut w 200 stopniach.Gotowe można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 20.12.2013 12:19
Śliczne i pyszne :)
Ada-Gaba 21.07.2013 12:34
ale słodkości
cooleczka 19.07.2013 18:22
ale łądne kształty
Grazyna0211 25.04.2013 14:16
ślicznie wyszły
Pani Domu 14.12.2012 16:08
apetyczne wiatraczki
Izabela/bella81 05.03.2012 19:39
ale fajne :) na pewno by mi smakowały :)
kate.500 29.02.2012 07:52
sliczne
anja3107 20.01.2012 12:14
ekstra wyglądają
eli82 30.12.2011 12:32
fajne
Motorek 08.11.2011 12:00
piękne i na pewno smaczne
maryśka 16.10.2011 21:00
świetne
IZABELA29 12.09.2011 08:28
szybko znikają z talerza
Krystyna32 23.05.2011 08:35
pycha
barbara11561 14.05.2011 08:48
Bardzo prosto,szybko, dużo i smacznie:)Polecam.
ben-ka 14.05.2011 08:28
i takie szybkie do zrobienia:)
aguus 11.05.2011 14:29
urocze:)
misia53 10.05.2011 12:27
ojej ....brak słow....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak