Sposób przygotowania

1. Biszkopt przeciąć na pół.
2. Galaretkę agrestową rozpuścić w szklance wody, dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia (należy bardzo uważać ponieważ bardzo szybko się ścina). W między czasie ubijać śmietanę 30% i kiedy galaretka będzie już chłodna połączyć śmietanę z galaretką. Wyłożyć masę na spód biszkopta i przykryć drugą częścią.
3. Poczekać aż masa śmietanowo galaretkowa będzie twarda i wyłożyć na górę biszkopta wiśnie (bez pestek, odsączone z soku)
4. Galaretki wiśniowe rozpuścić w 3 szklankach wody. Poczekać aż będzie już zastygać i zalać górę biszkoptu. Odstawić do lodówki aż galaretka będzie twarda.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super ciasto
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    superowy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ludzie ciasta z galaretką :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !